Sveriges äldsta och största supporterklubb för bandy

Den 17 september 1993 samlades ett gäng entusiaster på Edsbyns Hotell och bildade där Edsbybandyns Supporterklubb. Äntligen hade alla Edsbysupportrar en organisation som skötte om bussresor, hejarklack etc runt Edsbybandyns matcher på både hemmaplan och bortaplan. 

Detta blev såklart succé i en bandybygd som Edsbyn och redan första året passerade men 300 betalande medlemmar (som kuriosa är det än idag inte många supporterklubbar som passerar 300 betalande medlemmar).

Föreningens första ordförande var Anders "Bellman" Olsson som tillsammans med Håkan Brindholm var de mest drivande i en stor skara bakom det vi idag kallar för Edsbyn Red Farmers. Red Farmers ja, namnet tillkom efter en tävling där man ansåg att det gamla långa namnet var lite svårt att använda, självironin i namnet Red Farmers gjorde tävlingen till en enkel historia.

Edsbyn Red Farmers stadgar säger att "föreningen skall verka för bandyn i stort och Edsbybandyn i synnerhet" detta är såklart ganska självklart med organisationen bandypengen i ryggen som vi ber alla att läsa på om.

Medlemmarna är Red Farmers, utan medlemmar är vi ingenting och som tidigare beskrevs var vi redan år ett över 300 betalande medlemmar, idag oktober 2017 är vi i runda slängar 1000 betalande medlemmar som utgör ryggraden i vår förening, funderar du ännu så är det hög tid att också du blir medlem!

Åren går som det brukar heta och många har vi vart i denna styrelse, en styrelse om 1 ordförande 8 ledamöter och numera 4 suppleanter, antalet suppleanter kan variera. Styrelsen tillsätts via årsmöte för medlemmarna och du hittar den via denna länk.

Image
Namnet tillkom efter en tävling där man ansåg att det gamla långa namnet var lite svårt att använda, självironin i namnet Red Farmers gjorde tävlingen till en enkel historia.